All deleted tweets from politicians

Се тестираат 7 нови лица за КОВИД-18, кои се наоѓаат во одделите за изолација. Во текот на денот ќе бидат готови резултатите и ќе биде информирана јавноста. Тестираните, според епидемиолошкиот прашалник, изјавиле дека претходно биле во домашна изолација. vlada.mk/node/20524

Во текот на следната недела ќе бидат соопштени и останатите кадровски решенија во институциите на извршната власт за да заврши процесот до крајот на овој месец.

RT @VladaMK: Во текот на следните два дена целата држава ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза, известуваат од УХМР. Прочитајте ги и почитувајте ги препораките на @ZdravstvoMK за заштита од високите температури ➡️ vlada.mk/node/18193.

RT @ZdravstvoMK: Според информациите од Управата за хидрометеоролошки работи, во текот на следните два дена целата држава ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза. Апелираме, граѓаните да ги почитуваат општите препораки за заштита од високите температури, како што се: https://t.co/1tvONJE3db

Исплатата почнува во текот на идниот месец и се однесува на: ✅сите кои досега примале социјална помош ✅домаќинствата со деца со една минимална плата ✅невработени родители кои чувале деца со попреченост ✅лица над 65 години кои не оствариле право на старосна пензија #СеГружиме https://t.co/VPZGB4QYBw

Според информацијата за надминување на вредноста на ПМ10 честички над 188 μg/m3 во текот на два последователни денови, во #Скопје, #Битола, #Тетово, #Гостивар и #Струмица, сѐ уште на сила се препораките и мерките, кои се достапни на линкот: 📢 vlada.mk/node/16464 📢

Според информацијата за надминување на вредноста на ПМ10 честички над 188 μg/m3 во текот на два последователни денови, во #Скопје, #Битола, #Тетово, #Гостивар и #Струмица, сѐ уште на сила се препораките и мерките, кои се достапни на линкот: 📢 vlada.mk/node/16464 📢