All deleted tweets from politicians

RT @lj_nikolovski: ✅Ја зголемивме социјалната помош за 300% ❌ ВМРО ДПМНЕ не доаѓаа на комисија. ✅ Огромно мнозинство, 80 пратеници го поддржаа законот за ЈО. ❌ВМРО ДПМНЕ кукавички застана во одбрана на криминалот и бандитите во нивните редови.

Отворањето на дополнителни просторни капацитети за деца со попреченост од 2 до 9 години, како и давањето на помош и нега во домот и психосоцијална поддршка за повозрасните bit.ly/30L3gEB https://t.co/9IxDzMPD3F

Се зголемува достапноста на детскиот и образовниот додаток - 20 пати повеќе деца ќе добијат помош со што значително ќе придонесеме за намалување на детската сиромаштија во Северна Македонија. Од среда аплицирајте во Центрите за социјална работа ➡️ vlada.mk/node/17937.

Исплатата почнува во текот на идниот месец и се однесува на: ✅сите кои досега примале социјална помош ✅домаќинствата со деца со една минимална плата ✅невработени родители кои чувале деца со попреченост ✅лица над 65 години кои не оствариле право на старосна пензија #СеГружиме https://t.co/VPZGB4QYBw

МТСП @mila_carovska: Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа, исплатата на зголемента помош почнува од идниот месец. #СеГрижиме vlada.mk/node/17875

МТСП @mila_carovska: Собранието ги изгласа пакетот на закони за социјалната реформа, исплатата на зголемента помош почнува од идниот месец. #СеГрижиме vlada.mk/node/17875

Spasov Dime (unknown) retweeted @VladaMK :

RT @VladaMK: RT @VladaMK: Социјалната помош годинава ќе се зголеми за 10 проценти vlada.mk/node/10351 #Влада #Македонија @SpasovDime

RT @BaterijaMk: Пред 3 недели мажот на градоначалничката на Арачиново е фатен од полиција како шверца мигранти во комбе на брза помош. После еден час задржување, пуштен е од полиција без да биде заведен никаде

Доделена финансиска помош во висина од 6 милиони денари до Владата на Република #Грција за справување со катастрофалните пожари и формирање координативно тело кое на дневно ниво ќе ја следи состојбата и ќе координира соодветна хуманитарна помош. https://t.co/SXkugwAyvm

RT @_Bradestiot: 20 годишниот Иле кој боледува од тумор на мозокот ја очекува вашата помош. Донирајте 100 денари на телефоните: Телеком 143 155 Вип 143 479 Хуманоста на дело ♥ #ЗаИле