All deleted tweets from politicians

Премиерот @Zoran_Zaev и министерката за финансии @nina_angelovska, соопштија информации за предлог ребалансот на Буџетот. Ребалансот е во функција на брз и силен раст на економијата, вбризгување повеќе пари кај граѓаните и компаниите за раст на платите и за подобар живот. https://t.co/OuxKb9Hfpm

@o_spasovski @RenataDeskoska Министерката за правда @RenataDeskoska: Покренавме 8 постапки за извршители, двајца се разрешени. Ги повикувам граѓаните да следат и да реагираат, да си помогнеме едни на други. #2ГодиниОдговорно #Отворено

Министерката за правда, @RenataDeskoska: Разговараме да му дадеме иднина на СЈО. Предлагаме СЈО да се избира од Советот на јавни обвинители со 2/3 мнозинство. #2ГодиниОдговорно #Отворено https://t.co/UKBtgADlkp

МТСП и министерката @mila_carovska упатуваат повик до сите лица во социјален ризик од среда да се пријавуваат во надлежните центри за социјални работи за да можат да ги добијат новите надоместоци предвидени со социјалната реформа. #СеГружиме vlada.mk/node/17933

Премиерот @Zoran_Zaev и министерката @mila_carovska посочија дека се очекува од 1-ви јули да се зголеми минималната плата на 13.000 денари и дека оваа Влада се грижи за работничките права и дека поради тоа се изготвува нов Закон за работни односи. ➡️ vlada.mk/node/17681 https://t.co/jn1V4WCBwF

Министерката @mila_carovska од трибината „Фер општество - шанса за сите“, порача: наместо 3.200 деца како до сега, детски додаток ќе земаат 73.500 деца, а образовниот додаток го прошируваме за над 64.000 деца наместо сегашните 3.800. #ШансаЗаСите https://t.co/qwG9POEFpv

Од Скопје, вицепремиерот Анѓушев и министерката Дескоска им го честита денешниот празник на сите граѓани од православна вероисповест и како што e симболиката на денешниот празник со водата да ги исчистиме лошите работи, посакаа сѐ што е лошо во нашата држава да се исчисти.

Во живо: Прес-конференција на Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, во врска со предлог буџетот за 2019 година. youtube.com/watch?v=n2hfsb…

Премиерот Заев и министерката Царовска во посета на семејствата сместени во привремени живеалишта во Визбегово. 96 лица бездомници лица добија достоинствени услови за живот, шанса за вработување, а децата им се вклучени во образовниот процес. ➡ vlada.mk/node/15743 https://t.co/JRzma4k1kM

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска ги врачи договорите за работа на 125 нови професионални војници, втора група која годинава го подмладува составот на Армијата на Република Македонија. vlada.mk/node/15646