All deleted tweets from politicians

RT @mila_carovska: Сите пензионери денес земаат повисоки пензии. Минималната плата ја зголемивме за 5.500 денари. Над 30.000 деца од најранливите семејства земаат детски додаток. Ние вложуваме во она што е најважно - во луѓето! Денеска меѓу граѓаните во Влае. Заедно #можеме уште повеќе! https://t.co/TSnar1SsIE

SDSM (СДСМ) (unknown) tweeted :

.@lj_nikolovski: Минималната плата ја качивме на 14.500 денари, ќе порасне до 20.000 денари, затоа што работиме домаќински и во интерес на граѓаните. ВМРО-ДПМНЕ 11 години ја замрзнаа на срамни 9.000 денари. sdsm.org.mk/soopstenija/11…

RT @Zoran_Zaev: Платите во нашата држава значително пораснаа. 📈 ⬆️ Минималната плата ја покачивме за 5.500 денари, односно од 9.000 денари пред да дојдеме на власт, сега таа изнесува 14.500 денари. https://t.co/J5o0XgahTR

RT @lj_nikolovski: ✅ СДСМ ја покачи минималната плата. ❌ВМРО ДПМНЕ силно се спротивставуваше и се закануваше дури и со протести. ✅Изгласавме закон за субвенција на придонесите за компаниите кои ќе ја покачат платата до 6.000 денари. ❌ВМРО ДПМНЕ блокираше.

Ги враќаме парите кај граѓаните. Во 2019 година повторно ќе ја покачиме минималната плата. Граѓаните ќе почнат да добиваат поврат до 15% од ДДВ-то од купените производи или платените услуги. Тоа е најмалку плата плус за секое домаќинство. https://t.co/COhnU8sqyN