All deleted tweets from politicians

RT @MFA_MKD: Во време кога вкупната енергија на целата нација е насочена во борбата против коронавирусот опозицијата се однесува небаре е друг, политички „вирус”, фабрика за лажни вести, напаѓајќи ги институциите преку ширење клевети и ноторни лаги. - МНР @NDimitrovMK mfa.gov.mk/page/13/post/2…

RT @VFilipche: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлорокин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/lesn19QlpT

RT @ZdravstvoMK: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлоркенин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/9xuzTM8fUl

RT @VFilipche: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлоркенин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/Qf5yIAKRxM

Се справуваме со глобална пандемија од коронавирусот и тоа од нас бара крајна одговорност. Mногу е важно секој граѓанин да ги почитува мерките, препораките и задолженијата од надлежните. На тој начин сите го даваме придонесот за заштита на здравјето. cutt.ly/5txCKuJ

RT @VFilipche: Состојбата со коронавирусот во земјата до 10.00 часот 19 новозаболени на коронавирус - бројката на дијагностицирани пациенти во земјата е 67 лица Министерството за здравство информира дека вчера попладне и во текот на ноќта преку ИЈЗ на коронавирус беа тестирани 71 лице. https://t.co/MqwHXthBUu

RT @Zoran_Zaev: Ја поздравувам одлуката за воведување вонредна состојба во борбата против коронавирусот. Тоа ќе придонесе за брзо и ефикасно да се спроведуваат мерките за заштита на здравјето на граѓаните, и за економските мерки за помош кон стопанството и граѓаните. https://t.co/1gz0nnLqUk

RT @Zoran_Zaev: Сите сили ги насочуваме кон заштита на граѓаните и борба со коронавирусот. Денеска повикав да се организира лидерска средба на претседателите на политичките партии на која ќе се разговара за одложување на изборите. Прво здравје - после сѐ друго! ➡️ sdsm.org.mk/News.aspx?idNe… https://t.co/o0BMrBswXe

Во Италија бројот на смртни случаи од коронавирусот драматично зголемен за 24 часа, од 196 на 827 починати!