All deleted tweets from politicians

RT @Sekerinska: Конечно Законот за јавно обвинителство стапува на сила, со тоа предметите од СЈО ќе добијат разрешница. Ние со предлагањето на овој закон во Собранието покажавме дека најпосле судството го ослободуваме од партиските стеги. Сега на потег се обвинителите и судиите. https://t.co/QKLtQeHfMS

Инаку само да ви кажам дека за носење на законот на Совет на јавни обвинители треба двојно мнозинство јас колку што гледав... не гласаа по Бадинтер... тоа значи дека законот не е донесен!!! Сега и ова ќе го објавите во Службен весник? И ова ќе важи така?

RT @Zoran_Zaev: Заедно да чекориме од местото каде се изгласа Законот за јавно обвинителство – од Собранието, до местото каде треба да ги видиме конечните правни разрешници – судот! Се гледаме утре во 18 часот пред Собранието, чекориме за правда!

SDSM (СДСМ) (unknown) tweeted :

Александар Дединец од МАНУ на трибината #Агенда2024: За две години државата стана лидер во енергетиката. Законот и Стратегијата за енергетика носат намалени сметки за струја на граѓаните, ја поттикнуваат економијата и ја заштитуваат животната средина. sdsm.org.mk/News.aspx?idNe… https://t.co/DNus04Aqc9

SDSM (СДСМ) (unknown) tweeted :

Се отпишуваат над 10 милиони евра долгови на граѓаните. Собранието го изгласа Законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица. makfax.com.mk/makedonija/%d0…

вмро-дпмне иако проба на секој начин да го блокира Законот за отпис на камати и репрограм на долгови на физички лица, Собранието го изгласа. Со ова сите бенефитот ќе го почувствуваат сите граѓани. За граѓаните!

Премиерот @o_spasovski ги повика пратениците во Парламентот да преземат одговорност да биде усвоен Законот за јавно обвинителство - за иднината на Северна Македонија како членка на ЕУ и за гарантирање на правда за секого во нашата држава. ➡️ vlada.mk/node/20105

Една убава вест за крајот на работната недела. УСВОЕНИ СЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ. Целосно се изземени од присилното извршување примањата на граѓаните кои се корисници на гарантирана минимална помош од социјалната заштита.

RT @Fabrik_a: Зошто никој не го повика на дебата "архитектот" на законот за СЈО? Се вика Нино Тодоров, бивш министер е за здравство и нема работа која ја фатил, а да не ја засере

@LilIgoAnd @somnitelen69 Секако дека не е лажна патка. Законот е веќе е поминат на влада. Следниот чекор е да помине во Собрание. mtsp.gov.mk/pocetna-ns_art…