All deleted tweets from politicians

Владина делегација предводена од премиерот Заев ги отпочна активностите за чествување на празникот 8 Септември, со оддавање достојна почит и положување свежо цвеќе на вечните почивалишта на порнашените претседатели на државата, Глигоров и Трајковски. ➡️ vlada.mk/node/18920 https://t.co/TzHPsblb4p

RT @VecerMk: Димитров се огради од Заев, и се подготвува за технички премиер пред избори vecer.mk/node/29837

Владина делегација предводена од Премиерот Заев оддаде почит и положи цвеќе на вечното почивалиште на првиот претседател на Крушевската Република, Никола Карев, на споменикот на паднатите борци на Слива и учествуваше на Панихида во чест на загинатите. ➡️ vlada.mk/node/18714 https://t.co/csrXzzEdSn

Премиерот Заев порача дека Владата останува посветена заедно со општините да работи на зголемување на капиталните инвестиции за да се создадат услови за сите граѓани во секое населено место да почувствуваат промена на квалитетот на животот. vlada.mk/node/18705

Премиерот Заев порача дека Владата останува посветена заедно со општините да работи на зголемување на капиталните инвестиции за да се создадат услови за сите граѓани во секое населено место да почувствуваат промена на квалитетот на животот. vlada.mk/node/18705

Во изјавата премиерот Заев им се заблагодари на министрите што досега им служеа на граѓаните и на државата, Љупчо Николовски, Асаф Адеми, Драган Тевдовски, Сухејл Фазлиу, Хазби Лика и Зоран Шапуриќ.

За министер за финансии обврските ги презема премиерот Заев и оваа функција ќе ја извршува во определен период заедно со функцијата Претседател на Владата на РСМ.

Премиерот Зоран Заев го соопшти предлогот за нови министри: - животна средина и просторно планирање Насер Нуредини - култура Хусни Исмаили - локална самоуправа Горан Милевски - политички систем и односи меѓу заедниците Садула Дураки. vlada.mk/node/18331

Во својот говор премиерот Заев упати пораки и до соседните земји, искреното пријателство меѓу 🇲🇰 и 🇲🇪 да биде урнек, модел и за другите, затоа што ако Западен Балкан и Балканскиот полуостров подобро соработуваат, и Европа повеќе ќе нѐ цени и почитува. vlada.mk/node/17928

Премиерот Заев се заблагодари што Црна Гора во целиот период ни дава голема поддршка на патот кон НАТО и ЕУ. Црна Гора беше меѓу првите земји што го ратификуваше протоколот за пристапување на нашата земја во НАТО и е еден од првите пријатели во нашиот процес за членство во ЕУ. https://t.co/r8f3dd4ill