All deleted tweets from politicians

Politicians

VladaMK

Официјален Твитер профил на Владата на Република Северна Македонија.

RT @stefanbogoev: Немаше да започне иницијативата за обнова на „Партизан“, ако не постоеше силна волја од Општина Карпош, но и од Владата и АМС. 👉Гласот за број 3 е глас за да продолжи процесот на обнова на салата. Ова место да биде центар за спорт, рекреација и меѓугенерациски соживот. #Можеме https://t.co/USqwyYFvLi

Одлуки од 52-рата седница на Владата: ▪️ Комисијата за заразни болести, до наредна седница да достави препораки за мерки за брзо и ефикасно спречување на ширењето на коронавирусот согласно показателите од теренот vlada.mk/node/21668

RT @Zoran_Zaev: ⬆️ Просечната плата пред економската криза предизвикана од пандемијата, достигна над 27.000 денари. Владата предводена од СДСМ значително повеќе ги зголемува нето платите од Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, за пократко време! https://t.co/DMx5CJ6x94

RT @Zoran_Zaev: Пред точно три години јас и Владата предводена од #СДСМ ја презедовме одговорноста да ја водиме државата, да работиме за доброто на сите. Денеска, стојам пред вас, со крената глава, со чист образ и гордо можам да кажам дека успеавме и дека довербата и натаму ќе ја оправдуваме. https://t.co/jLcS3BEHhk

RT @KoronavirusMK: Владата го усвои протоколот за излез и влез на државната граница на Република Северна Македонија за избрани функционери вработени во Влада и министерства, државјани на РСМ, со заклучок дека за секое службено патување одобрување треба да даде Главниот координативен кризен штаб.

RT @KoronavirusMK: Протокол за излез и влез од државата на избрани функционери од Владата и министерствата 👉 vlada.mk/protokoli-koro… #КоронавирусМК #ЗаштитиСе https://t.co/y9hbGjV1LV

RT @TimcoMucunski: Живееме во земја во која, наместо Владата, банките се грижат за граѓаните и стопанството🤔‼️ Секоја чест за нашиот корпоративен сектор ✅ Економскиот тим во Владата заборавивме како изгледа, а камоли мерки да видиме⌛️

Владата, на 15-тата седница, денеска, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во врска со корона вирусот), донесе уште еден заклучок со кој се забранува користење од секаков тип на пливачките базени на територијата на РСМ, за период од 14 дена. vlada.mk/node/20452

RT @Zoran_Zaev: Владата предводена од #СДСМ материјално обезбеди 12.000 стечајни работници за 2 и пол години, со што покажавме дека вистински се грижиме за најранливите. Ја повикувам министерката Мизрахи, да даде позитивно мислење за измените на Законот за материјално обезбедување на стечајци. https://t.co/Km9JQ1tXoO

RT @lj_nikolovski: Денеска 23.180 земјоделци добија 376.1 милиони денари за субвенции за засеани површни со поледелски култури. Владата предводена од #СДСМ вистински се грижи за земјоделците, субвенциите се исплаќаат навремено и неселективно. https://t.co/vOwLVyu12P