All deleted tweets from politicians

Politicians

VladaMK

Официјален Твитер профил на Владата на Република Северна Македонија.

SDSMakedonija

СДСМ е политичка партија во Република Северна Македонија. Основана е во 1991 година. Членка е на Социјалистичката Интернационала и асоцијативна членка на ПЕС.

RT @Zoran_Zaev: Целиот наш народ, сите наши граѓани се горди на овој историски успех – Северна Македонија, 30-та земја-членка на НАТО! Заедно сме, рамо до рамо со најсилните, најмоќните демократски држави во светот! 🇲🇰 #МКвоНАТО #MKinNATO https://t.co/wEnmImNgSR

RT @Inspiracija9: Далеку од умот е дека на 08 Септември 91ва повеќе од милион луѓе гласале за Северна Македонија, а токму тоа ќе го пишува во Преамбулата, со овие измени. kurir.mk/makedonija/ves…

RT @Zoran_Zaev: Задоволство ни е што Северна Македонија е следната, 30-та членка на НАТО. За нас членството значи сигурност и безбедност, подобра перспектива за нашата економија, зајакнување на владеење на правото. Граѓаните на Северна Македонија веруваат во НАТО, во обединувањето. #WeAreNATO https://t.co/iQi3lGF6Xl

RT @Zoran_Zaev: Просечниот број на сончеви денови во Северна Македонија е 280 денови, и реализацијата на овие проекти е само почеток на енергетска транзиција. Ќе го зголемувавме производство на електрична енергија од обновлиив извори, со крајна цел - намалување на аерозагадувањето. #ЗаЧистВоздух

RT @VladaMK: Се интензивираат економската соработка, трговската размена и инвестициите меѓу Северна Македонија и Грција. Премиерот @Zoran_Zaev 🇲🇰 и МНР @NikosDendias 🇬🇷 на денешната средба разговараа за поддршката што ја добиваме на патот на евроатлантските интеграции. vlada.mk/node/19615

RT @Zoran_Zaev: Претседателот на ЕС, Туск ги потврди сите успеси што Северна Македонија ги постигна во изминатите две и пол години. Заеднички очекуваме лидерите на земјите членки на ЕУ на утрешното заседание да направат напори да дојдат до консензуално решение за почеток на преговорите. 🇲🇰🇪🇺 https://t.co/n15AKXXAgt

RT @VladaMK: Со учество во работата на Самитот за климатски промени започнаа активностите на делегацијата на Владата на Република Северна Македонија на 74-тото Генерално собрание на ОН. #UNGA #ClimateChange #ClimateActionSummit #NorthMacedonia vlada.mk/node/19045

RT @dosetkoto: Овие шо се радуваат на северна денес се истите шо се радуваа 2004 на признавање од сад под уставно име и повикуваа на вразуменост пред референдумот.

RT @VladaMK: RT @VladaMK: Северна Македонија е општество на еднакви можности за сите граѓани. ◽️‍◽ https://t.co/tNdz1fwaLx

RT @Zoran_Zaev: Уверени сме дека Северна Македонија ќе ги започне преговорите со ЕУ оваа година. Канцеларката Меркел нѐ информираше дека Бундестагот ќе донесе одлука во септември за одобрување на старт на преговорите со ЕУ, согласно процедурите за проширување на Унијата. vlada.mk/node/18197