All deleted tweets from politicians

Сите политики на Владата се поврзани со јакнењето на средната класа. Покачуваме плати, враќаме пари кај граѓаните, држиме лекции по економија, паралелно со интеграциите, истакна премиерот @Zoran_Zaev на седницата за Пратенички прашања. vlada.mk/node/19905

Презентирани резултатите од заедничкиот проект на Владата, МЗ и УНФПА, за намалување на смртноста кај мајките и новороденчињата. Министерот @VenkoFilipce истакна дека на Клиниката за Гинекологија, смртноста на новородечињата во 2018 е намалена за 30% во споредба со 2017 година. https://t.co/HRHsl9UWwP

Ги враќаме парите кај граѓаните. Во 2019 година повторно ќе ја покачиме минималната плата. Граѓаните ќе почнат да добиваат поврат до 15% од ДДВ-то од купените производи или платените услуги. Тоа е најмалку плата плус за секое домаќинство. https://t.co/COhnU8sqyN