All deleted tweets from politicians

Имаме голем пријател како еврокомесар за проширување. Господинот Вархеји е голем пријател на Република Македонија и на ВМРО-ДПМНЕ. Прочитајте го целото интервју за Република на следниот линк: republika.mk/vesti/makedoni…

RT @mila_carovska: Ајде целосно да се посветиме, како регион, да ги искористиме енергијата и искуствата што ги имаме и заеднички да создадеме држави на благосостојба на коишто сите заедно ќе бидеме горди. #EndPoverty @UNICEFMK https://t.co/DUfAKScJtC

Барањето кое ЗЕЛС го има е 4,5% од ДДВ колку што е во моментов, да се зголеми на 10%, како нивен приход и персоналниот данок од 3% на 50%. Но, не е се работи само за средства, општините мора да преземат и надлежности со ова барање.

@Bujar_O @Sekerinska @NDimitrovMK Вицепремиерот @Bujar_O: Покажавме како влада дека она што го најавуваме го завршуваме целосно. За 5 месеци 17 земји членки на #НАТО го потпишаа протоколот што е брз процес и политичка порака дека оваа држава се извади од калта. #2ГодиниОдговорно

На средбата се истакнати добрите билатерални односи, кои одат во нагорна линија. Посетата е посочена како важна во делот на размената на позитивни искуства меѓу двата суда за местото и улогата на уставните судови во изградбата на демократски општества. ➡️ vlada.mk/node/18160

Потребен е баланс. Потребна е соработка. Знаеме како, можеме подобро! Правда за Македонија! Заокружи број 2 за Проф.д-р Гордана Силјановска Давкова @gogamkd 🇲🇰 https://t.co/HGejwnNZ6d

Министерката @mila_carovska од трибината „Фер општество - шанса за сите“, порача: наместо 3.200 деца како до сега, детски додаток ќе земаат 73.500 деца, а образовниот додаток го прошируваме за над 64.000 деца наместо сегашните 3.800. #ШансаЗаСите https://t.co/qwG9POEFpv

RT @MOF_MKD: RT @MOF_MKD: Во просек, странските директни инвестиции како % од БДП се удвојуваат по влезот на земјите во #НАТО. https://t.co/r9goVBsT7p

RT @Zoran_Zaev: Стратешкото партнерство меѓу #Македонија и #САД постојано го афирмираме на сите меѓусебни средби, како и на денешната со Заменик државниот секретар на САД, Саливан. Тоа го потврдуваме и со економската соработка и заедничките учества во мисии на #НАТО. https://t.co/vwqerzxwx9

Младите заминуваат од Виница, заминуваат како никогаш досега. Зоран Заев и СДСМ го излажаа сопствениот народ. Македонија и народот заслужуваат иднина, ВМРО-ДПМНЕ има план за подобра Македонија. 2/2 https://t.co/6bZIJiPZWl