All deleted tweets from politicians

Влада на Р. Северна Македонија

Follow

Официјален Твитер профил на Владата на Република Северна Македонија. 🇲🇰 Official Twitter account of the Government of the Republic of North Macedonia. 🇲🇰

This may be an incomplete list. If you think we're missing someone, please send us their Name, Country/State, Political Party, Office they hold or are seeking and, of course, Twitter handle. Thanks!

RT @NATO: 🗓️ 71 years ago today, at the founding of #NATO, there were 12 original signatories. Now, with the most recent addition of 🇲🇰North Macedonia, NATO has grown to a group of 3⃣0⃣ member states. #WeAreNATO https://t.co/jZIHrhFg5G

RT @VFilipche: Од Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби, денеска се испишани пет пациенти на домашно лекување. Во изминатите 24 часа се регистрирани 25 нови случаи на КОВИД-19, вкупната бројка на хоспитализирани пациенти изнесува 354. https://t.co/6IWboMTuFg

RT @MFA_MKD: 2 April: #NATO MFAs will hold a mtg by secure videoconference to address the Alliance’s response to the coronavirus and other issues. FM @Dimitrov_Nikola will represent North Macedonia for the first time as a full-fledged @NATO member at tomorrow’s mtg 🔗bit.ly/2UPS9HT https://t.co/JZGrJUWN9F

RT @ZdravstvoMK: Од Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби, денеска се испишани пет пациенти на домашно лекување. Во изминатите 24 часа се регистрирани 25 нови случаи на КОВИД-19, вкупната бројка на хоспитализирани пациенти изнесува 354. https://t.co/ASJjAdXGCy

RT @MFA_MKD: Во време кога вкупната енергија на целата нација е насочена во борбата против коронавирусот опозицијата се однесува небаре е друг, политички „вирус”, фабрика за лажни вести, напаѓајќи ги институциите преку ширење клевети и ноторни лаги. - МНР @NDimitrovMK mfa.gov.mk/page/13/post/2…

RT @VFilipche: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлорокин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/lesn19QlpT

RT @ZdravstvoMK: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлоркенин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/9xuzTM8fUl

RT @VFilipche: Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлоркенин и азитромицин. Од утре ќе биде аплицирана на пациентите кои се лекуваат кај нас и во болнички и во домашни услови, после соодветна индикација од лекарот. https://t.co/Qf5yIAKRxM

Ndiqeni drejtpërdrejt konferencën për shtyp të ministrit të shëndetësisë, Venko Filipçe, në gjuhën shqipe youtu.be/A4S3q--a5k4

RT @ZdravstvoMK: Во изминатите 24 часа се регистрирани 22 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (15), Дебар (4), Куманово (2) и Охрид (1). Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот, изнесува 136. https://t.co/lFEbCp4vwz