All deleted tweets from politicians

СДСМ е политичка партија во Република Северна Македонија. Основана е во 1991 година. Членка е на Социјалистичката Интернационала и асоцијативна членка на ПЕС.

This may be an incomplete list. If you think we're missing someone, please send us their Name, Country/State, Political Party, Office they hold or are seeking and, of course, Twitter handle. Thanks!

RT @Sekerinska: RT @Sekerinska: ВМРО-ДПМНЕ не однесе кај Хунзите, ние ја однесовме државата во НАТО! (толку е твитот)

RT @Zoran_Zaev: ✅ 12.000 стечајни работници добиваат по 8.000 денари месечно, наскоро добиваат и домашна платежна картичка од 9.000 денари. #СДСМ три години во континуитет покажува што значи вистинска грижа за сите граѓани подеднакво. ВМРО-ДПМНЕ се грижи само за обнова на режимот. #Можеме https://t.co/SQOApLTHDC

RT @Zoran_Zaev: ✅ За три години социјалната помош ја зголемивме за 300%. Во новиот мандат обезбедуваме повисока социјална помош за 34.000 домаќинства. ✅ Воведовме детски и образовен додаток. Во новиот мандат се зголемува опфатот на детски додаток за 65.000 деца. https://t.co/On6MOC39UR

RT @Zoran_Zaev: Ја подигнавме економијата, од -1,8% на 3,6%. Покажавме дека има пари и за покачување на платите, и за повисоки пензии и за инвестиции во инфраструктура. Покажавме дека знаеме и #можеме, ќе покажеме дека можеме и уште повеќе и уште подобро Штип повторно победува! https://t.co/H56vUViwy2

RT @Zoran_Zaev: Се грижиме за младите: 👉 Обезбедуваме грантови до 15.000 евра за отворање сопствен бизнис 👉 Поврат на персонален данок во првите 2 години од вработувањето за сите млади до 29 години во приватен сектор 👉 Целосно го укинуваме персоналниот данок во ИТ индустријата #Можеме https://t.co/OUgrws2wqX

RT @Zoran_Zaev: Gracias @sanchezcastejon por tu apoyo. Tanto como aliados de la OTAN y futuros socios de la UE, seguimos construyendo un futuro mejor y europeo para todos l@s ciudadan@s.

RT @Zoran_Zaev: Ти благодарам Педро Санчез - @sanchezcastejon за поддршката. И како сојузници во НАТО и како идни партнери во ЕУ, продолжуваме да придонесуваме за подобра, проевропска иднина на сите граѓани. 🇲🇰🇪🇸 https://t.co/QyZwkMCfAX

RT @mila_carovska: Изминатите две и пол години покажавме дека заедно можеме да направиме многу. Со Турската демократска партија ја продолжуваме соработката уште посилно во идниот мандат - којшто сум убедена дека ќе го добиеме на 15 јули. https://t.co/CP9LT9YYO8

RT @mila_carovska: #СеГрижиме за сите - од најмладите до највозрасните. ➡️ Вложивме во 44 градинки ➡️ За 5.500 денари ја покачивме минималната плата ➡️ Пензионерите денес земаат повисоки пензии #Можеме уште повеќе и уште подобро https://t.co/rvttqbbHyY

RT @Zoran_Zaev: Конкретно во Росоман поддршка за исплата на плати и придонеси добиле 18 компании, бескаматни кредити - 1 компанија, а 533 граѓани добиле платежни картички. Важно е државата да продолжи на правиот пат кој овозможува развој на македонската економија и раст на приватниот сектор. https://t.co/tEEyqCPdD2